In De Parel wordt geleefd en gewerkt vanuit de christelijke identiteit. De basis van deze identiteit ligt in de Bijbel, het Woord van God. Wij geloven dat elk mens uniek en waardevol is in Gods ogen: we zijn allemaal Parels in Zijn hand.

Elke bewoner krijgt binnen De Parel de ruimte om invulling en vorm te geven aan het christen zijn. Daarin wordt ieder, waar nodig, ondersteund door de begeleiders. Ook gezamenlijk wordt vorm gegeven aan het geloof door bijvoorbeeld samen te bidden, en te lezen uit de bijbel. 

In De Parel wordt geprobeerd een levenswijze in praktijk te brengen waarin de Bijbelse waarden en normen een belangrijke plaats innemen. Dit komt tot uiting in de manier waarop we met elkaar om gaan en ook in de keuze van t.v. programma’s en muziek waar naar gekeken en geluisterd wordt in de gezamenlijke woonkamers.

De zondag wordt gezien als een ‘dag apart’. Op deze dag gaan bewoners naar de kerk of samenkomst, en maken we er een dag van gezelligheid en ontmoeting van. Ook thema’s als ziekte, dood, blijdschap, verdriet en seksualiteit bekijken we vanuit Bijbels perspectief.

In Bodegraven is het mogelijk om deel te nemen aan een catechisatiegroep voor mensen met een verstandelijke beperking, zijn er regelmatig kerkdiensten voor deze doelgroep en wordt er 1x per maand op zaterdag een clubochtend georganiseerd vanuit de stichting Philadelphia.

 


DE PAREL

Akkermunt 70 
2412 AB Bodegraven 
Telefoon: 0172-611053
Teamleider: Ton Hoegee

  

VERENIGING DE PAREL BODEGRAVEN

Meije 105
2411 PM  Bodegraven

 

Informatie:

Uw vragen kunt u stellen aan onze secretaris via onderstaande link.

Secretaris

 

Bankrekening:
NL37 RABO 034 868 2670

 

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com